Pillangó csoport

A 2021/2022-es nevelési évben a Pillangó csoportban 20 gyermek van. A  csoportban dolgozó óvó néni Estók-Szalkó Réka Bianka(Réka), és a dajka néni Emriné Pletenyik Mónika.
 
 
 
 
 
 
Szívesen adják elő a mesefoglalkozáson megismert meséket, de önállóan is kitalálnak történeteket. Ehhez a paravánon kívül sok szép báb ad motiváló erőt.
A nap folyamán önállóan választanak játékeszközöket, melyekkel saját képességeiknek megfelelően tevékenykedhetnek. Segítséget kapnak társaiktól, az óvó néniktől, a dajka néniktől.
 
 
 
Tevékenységi formáink frontálisan vagy kiscsoportos formában folynak, mindig a gyermek egyéni képességeit figyelembe véve.
A művészetek eszközeit igyekszünk közel hozni a gyermekek személyiségéhez, formálni azt. Például a zene jelen van fogadó zene, pakolós zene, mese varázsolás, testnevelési tevékenység során.
 
 
A vegyes életkor segíti a csoportban a közösségi együttélés, a közösségi érzelmek, szabályok kialakítását.
Közös értékelés során tesszük a gyermekek jeleit az „Én már tudom” táblákra.
 
Szociális kapcsolataikat formáljuk azzal is, hogy akinek születésnapja van, abban a hónapban a torta képe mellett kinn áll a jele, és dalokkal, versekkel köszöntjük az ünnepeltet.
 
Nagyon szeretik a kirándulásokat, melyek általában kapcsolódnak a projektjeinkhez. Hosszú ideig emlegetik, milyen élményeket szereztünk.
Igyekszünk minden nap az egymás iránti szeretetet mélyíteni.
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.