Katica csoport

A 2016/2017-es tanévben a Katica csoportban 24 gyermek van, 11 kislány és 13 fiú. A csoportban dolgozó óvó nénik Behina Istvánné (Lívia), Karajosné Varga Veronika (Vera) és dajka néni Vargáné Hutkai Ágnes (Ágika).
 
 
Az óvodában, így a csoportunkban is, a Nagy Jenőné által fémjelzett, az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” program szerint dolgozunk.
 
Csoportszobánk nagyon jól felszerelt, amely lehetőséget nyit a tartalmas játéknak. Minden életkor megtalálja a számára legmegfelelőbb és legkedvesebb játékformát. Míg a kisebbek a gyakorlójátékkal, addig a nagyobbaknak lehetőségük van a szerepjáték, építő- és konstruáló játékok gazdag kínálatában választani. Fejlesztőjátékainkat úgy állítottuk össze, hogy minden fejlettségi szintet érintsen.
 
 
 
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeink kiegyensúlyozott, családias, biztonságos környezetben éljenek, erre a heti és napirendünk is törekszik. A tevékenységek nagy része mikro-csoportokban zajlik, ami lehetőséget biztosít a differenciált nevelésre is.
 
Mindennapjainkban a mozgás-mozgásos játékok fontos szerepet töltenek be, amelyet a tornaszobánkban végzünk.
 
Meséink a projektünkhöz szorosan kapcsolódnak, és a gyerekek szívesen dramatizálják, játsszák el újra mesei élményeiket és ehhez segítségükre vannak a gyönyörű bábok és fejdíszek.
 
Mindennapjainkban az IKT eszközök is beletartoznak, amivel még több élményhez tudjuk gyermekeinket juttatni (projektor, laptop, magnó).
 
Azon dolgozunk az év folyamán, hogy gyermekeinkből kiegyensúlyozott és boldog gyermekek váljanak.
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.